اتصال پیامرسانهای بله، ایتا، گپ و آیگپ به یکدیگر
پیامرسانهای بله، ایتا، گپ و آیگپ به یکدیگر متصل شدند. کاربران هر یک از پلتفرمها میتوانند بدون نصب سایر پیامرسانها به مخاطبین خود در سه پلتفرم دیگر پیام دهند یا پیام آنها را دریافت کنند.
مدتهاست که وزارت ارتباطات وعده اتصال پیامرسانهای بومی به یکدیگر را داده بود تا از سردرگمی کاربران بکاهد.
دهه فجر، پایان سال 1401 و انتهای فروردین سال 1402 زمان اتصال پیام رسان های داخلی به یکدیگر براساس وعده وزارت ارتباطات بود، اما این وعده سرانجام دوم اردیبهشت ماه سال جاری محقق شد.
پیامرسانهای بله، ایتا، گپ و آی گپ بهروزرسانی جدیدی منتشر کردهاند که امکان اتصال به مرکز تبادل پیام را فراهم کرده است. در این حالت افراد میتوانند از هر یک از این اپلیکیشنها، به کاربران سه پیامرسان دیگر پیغام دهند.
برای استفاده از این ویژگی باید پس از بهروزرسانی، در بخش تنظیمات حریم خصوصی این اجازه ازسوی کاربر صادر شود.
وزارت ارتباطات با اتصال پیامرسانهای بومی بهدنبال ازبینبردن سردرگمی مردم در رابطه با تعدد پیامرسانهای بومی است؛ به طور مثال یک کاربر «بله» میتواند به کاربر «ایتا» پیام دهد بدون اینکه در ایتا حساب کاربری داشته باشد.
انجیدنی مدیر پیامرسان گپ که به نظر می رسد در اجرای طرح اتصال پیامرسانها نقش ایفا کرده است، اوایل مهرماه درباره نحوه کارکرد این سیستم گفت:
«در این سیستم وقتی که پیام از یک پیامرسان به پیامرسان دیگر منتقل شد، کاربر متوجه میشود که کدام مخاطب در دیگر پیامرسانها فعال بوده است و تمام پیامها از مسیر مرکز تبادل پیام بین دو پیامرسان جابهجا میشود و فایلها و محتوای چندرسانهای نیز از طریق یک واسطه بین همه این پیامرسانها قابل مدیریت است.»
نکته جالب اینجاست که مدیر پیشین آیگپ راهاندازی این طرح را «سادهلوحانه و هزینهبر» اعلام کرد و با این طرح مخالف بود؛ ولی بهنظر میرسد با تغییر سیاستها و مدیران در این مجموعه، سیاست آیگپ نیز تغییر یافته است.
گفتنی است اتصال پیامرسان بومی به یکدیگر طرحی است که مدتهاست در مرکز توجه وزارت ارتباطات قرار گرفته است. وزیر ارتباطات اوایل دیماه سال جاری اعلام کرد تا دهه فجر یا تا پایان سال، پیامرسانهای بومی به هم متصل میشوند. زارعپور این اقدام را در راستای جلوگیری از سردرگمی مردم دانسته بود.
اواخر سال گذشته نیز رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات بار دیگر وعده داد تا پایان سال 1401 از این امکان رونمایی خواهد شد.
زارعپور اواسط فروردین نیز بار دیگر وعده داد تا پروژه اتصال پیامرسانها تا پایان فروردین ماه سال جاری مححق شود.
بر اساس وعده ای که زارع پور داده است دو پیام رسان دیگر سروش پلاس و روبیکا هم در آینده به این جمع اضافه خواهند شد تا کاربران آن ها هم امکان ارسال پیام به مخاطبین خود در دیگر پیام رسان های بومی را داشته باشند.
با وجود آسان شدن ارتباط کاربران چهار پیامرسان داخلی، آیا مقبولیت پیامرسانهای ایرانی بیشتر میشود و نیاز کاربران به پیامرسانهای فیلترشده برطرف میشود؟ سؤالی که میزان دانلود فیلترشکنها احتمالاً میتواند پاسخ آن را بدهد.
منبع:
https://digiato.com
0 نظر