یکی از روشهای کمّی برای سنجش میزان ارزش اطلاعات رد و بدل شده بین افراد و پتانسیل (کارایی) انسان، بر مبنای فرمول ارائه شده توسط شانون و همکار وی ارائه شده است.
یکی از روشهای کمّی برای سنجش میزان ارزش اطلاعات ردوبدل شده بین افراد و پتانسیل (کارایی) انسان، بر مبنای فرمول زیر، توسط شانون و همکار وی ارائه شده است.
فرمول محاسبه میزان ارزش اطلاعات ردوبدل شده بین افراد و پتانسیل (کارایی) انسان
در این فرمول، سعی شده است تا بهنوعی، بین ارزش اطلاعات (دانش) با دارنده آن یعنی انسان، ارتباط برقرار کرد. در این فرمول، احتمال وقوع i رخداد از N واقعه با Pi مشخص میشود. اگر ارزش اطلاعات Pi خیلی کوچک باشد، لگاریتم آن زیاد میشود، وقایعی که بسیار محتمل بوده و زیاد اتفاق میافتد، اطلاعات باارزشی ایجاد نمیکنند، بهجای در نظر گرفتن احتمال Pi لگاریتم باینری آن، یعنی ldpi استفاده میشود.
در سال ۲۰۰۱، کرفت برای برقراری ارتباط بین کارایی دانش انسان با میزان دریافتی (هزینهای) که سازمان در ارتباط با استفاده از آن قابلیت برای آن فرد هزینه میکند، ماتریس توانایی و ارزش پولی آن را مطابق با جدول زیر ایجاد و روابط ریاضی را که در ادامه به آنها اشاره میشود، معرفی نمود.
ماتریس توانایی و ارزش پولی آن
J، مقدار پولی است که هر فرد دریافت میکند تا بتواند در قابلیت معین جدول تواناییها منظور شود. در این زمینه، میتوان از طریق فرمول، میزان جریانی از پولی را که هر فرد در اثبات تواناییهای گوناگون خود به وجود میآورد، به دست آورد.
تواناییها و ارزش پولی آن
علاوه بر این میتوان به استفاده از فرمول زیر، که از ترکیب فرمولهای قبلی ایجادشده است، پتانسیل (کارایی دانش) بالقوه انسانی (Hhb) را برای قابلیت دانشی خاص مشخص نمود.
فرمول محاسبه پتانسیل بالقوه انسانی
درصورتیکه بخواهیم، مجموع پتانسیلهای تمامی افراد را بهصورت یکجا در یک سازمان محاسبه کنیم، از فرمول زیر استفاده میکنیم.
فرمول محاسبه مجموع پتانسیلهای افراد
در این فرمول،«j» تعداد تواناییهای هر فرد و «i» تعداد افراد را مشخص میکند.
0 نظر