در سال 1344 خورشیدی مقارن با 1965 میلادی، ایران با وجود نداشتن تشکیلات بهرهوری، به عضویت سازمان بهرهوری آسیایی (APO) درآمد. در سال 1367 مجلس شورای اسلامی تمدید عضویت ایران در سازمان بهرهوری آسیایی را مورد تصویب قرار داد و وزارت صنایع سنگین وقت، مسؤلیت دبیرخانهای آن را به عهده گرفت تا تشکیلات بهرهوری به طور مستقل در سال 1371 راه اندازی شود.
لینک معرفی شده: سازمان ملی بهره وری ایران
در سال 1344خورشیدی مقارن با 1965 میلادی، ایران با وجود نداشتن تشکیلات بهرهوری، به عضویت سازمان بهرهوری آسیایی (APO) درآمد. در سال 1367 مجلس شورای اسلامی تمدید عضویت ایران در سازمان بهرهوری آسیایی را مورد تصویب قرار داد و وزارت صنایع سنگین وقت، مسؤلیت دبیرخانهای آن را به عهده گرفت تا تشکیلات بهرهوری به طور مستقل در سال 1371 راه اندازی شود. بدین ترتیب در مجمع عمومی فوقالعاده شرکت «دنا سنگ» وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مورخ 1372/4/28، نام شرکت مذکور به شرکت «سازمان بهرهوری ملی ایران» تغییر یافت و مواردی از اساسنامه آن نیز اصلاح شد تا متولی بهرهوری کشور باشد. این شرکت تا اردیبهشت ماه سال 1377 به فعالیت خود ادامه داد. سپس بر اساس مصوبه شورای عالی اداری کشور، شرکت «سازمان بهرهوری ملی ایران» با توجه به جایگاه فرابخشی آن به شرکت «سازمان ملی بهرهوری ایران» تغییر نام داد و از این وزارتخانه منفک و به سازمان امور اداری و استخدامی کشور ملحق شد. در سال 1378 با ادغام سازمان امور اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه و تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، مالکیت شرکت « سازمان ملی بهرهوری ایران» به این سازمان انتقال یافت و در سال 1384 شرکت مذکور منحل و سپس در سال 1385 «مرکز ملی بهرهوری ایران» ایجاد شد. پس از آن در سال 1390 براساس ماده 79 قانون برنامه پنجم توسعه، سازمان ملی بهرهوری ایران به عنوان موسسه دولتی وابسته به معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و با استفاده از امکانات موجود ایجاد شد. آییننامه اجرایی ماده 79 در تاریخ 1/8/1390 به تصویب هیات وزیران رسید و در 12 دی ماه همان سال، از سوی معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد و این سازمان تا تاریخ 7/10/1393 به عنوان زیر مجموعه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور به کار خود ادامه داد. پس از احیا و تجدید ساختار دوباره سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در سال 1393، «سازمان ملی بهرهوری ایران» به عنوان یکی از سازمان های تابعه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به فعالیت خود ادامه می داد تا تاریخ 27/7/1395 که با تصویب نامه شورای عالی اداری (با توجه به تفکیک سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به دو سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور) به عنوان سازمان وابسته به سازمان اداری و استخدامی کشور به فعالیت خود ادامه می دهد. همچنین سازمان ملی بهرهوری ایران به عنوان دبیرخانه سازمان بهرهوری آسیایی (APO) در ایران فعالیت میکند، سازمان بهرهوری آسیایی، یک سازمان منطقهای بین دولتی و غیرانتفاعی است که هدف اساسی آن، سرعت بخشیدن به توسعه اقتصادی در منطقه آسیا و اقیانوسیه از طریق ارتقای بهرهوری در بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن، خدمات عمومی و محیط زیست و تلاش در جهت افزایش آگاهی نسبت به بهرهوری است که در حال حاضر 19 عضو دارد.
فلسفه وجودی سازمان ملی بهرهوری ایران، راهبری «حرکت ملی بهرهوری» به منظور «ارتقای مستمر بهرهوری» و در نتیجه تحقق پیشرفت پایدار ایران و تمدن نوین اسلامی میباشد.
سازمان فلسفه وجودی خود را از طریق موارد ذیل محقق مینماید:
سیاستگذاری، تنظیمگری، راهبری، پایش، رصد راهبردی و ارزیابی بهرهوری در سطوح ملی، بخشی و استانی
شبکهسازی و توانمندسازی ذینفعان و ترویج، گفتمانسازی و الگونمایی در حوزه بهرهوری
اعتباربخشی جوایز، مشاوران و متخصصان حقیقی و حقوقی بهرهوری در راستای تضمین شایستگی حرفهای
هدایتگری و تسهیلگری در راستای استقرار چرخه بهرهوری در سازمانهای فعال در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی
تسهیل چرخه نوآوری و نظریهپردازی در حوزه بهرهوری و هدایت آن به سمت نیازهای کلیدی کشور
سازمان ملی بهرهوری ایران با باور به ارزشهای محوری ذیل، خود را متعهد به رعایت و لحاظ این ارزشها در تدوین، اجرا و ارزیابی کلیه اهداف و برنامههای خود میداند.
ملتزم به ارزشهای اسلامی: معتقدیم تمسک به ارزشهای اسلامی و بهرهگیری از گنجینه معارف دین مبین اسلام ظرفیت عظیمی برای نهادینهسازی فرهنگ بهرهوری و هموارسازی راه سعادت بشریت است. لذا خود را ملتزم به ارزشهای اسلامی در همه فعالیتهای خود میدانیم.
منافع و مصالح نظام جمهوری اسلامی ایران: التزام به منافع و مصالح نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظام مرتبه بالاتر سازمان و نظامی مبتنی بر ولایت الهی را در همه جهتگیریها و فعالیتها بر خود فرض میدانیم.
دغدغه تحول و اصلاح در راستای بهرهوری: دغدغه اصلاح و تحول در راستای بهرهوری پیشران اصلی تشکیل سازمان بوده است. لذا معتقدیم حفظ و استمرار این دغدغه میبایست به عنوان یک ارزش محوری همواره مورد توجه قرار گیرد.
نظم در امور: بر این باوریم که نظم در امور ضامن تعالی سازمان و رضایت ذیحقان سازمان خواهد بود. لذا خود را در همه فعالیتها متعهد به نظم در امور به عنوان یک ارزش محوری میدانیم.
مسئولیتپذیری و وفای به عهد: ما به مسئولیتپذیری در کار اعتقاد جدی داریم. تنها مسئولیتهایی را میپذیریم که متناسب با شایستگیهایمان باشد و به تعهدات خود پایبند خواهیم بود.
شایسته محوری و تخصصگرایی: بر این باوریم که مدیران، کارشناسان و مشاوران متعهد و متخصص از مهمترین ارکان پیشرفت مبتنی بر عدالت هستند. لذا همواره سعی خواهیم کرد شایستهپروری، شایستهگزینی و تخصصگرایی را سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهیم.
تصمیمگیری مبتنی بر خردجمعی و فعالیت مبتنی بر تعاون و کار گروهی: خود را متعهد به بهرهگیری از خردجمعی مردم و نخبگان در تصمیمگیری و استفاده از سازوکارهای مردمسپاری فعالیتها و نوآوری باز دانسته و بر اصل تعاون-مسابقه تأکید میکنیم.
سخاوت در نشر اطلاعات و دانش: بر این باوریم که جریان پویا و آزاد اطلاعات و دانش موجب همافزایی، نوآوری و خلق دانش میشود. در نتیجه سخاوت در نشر دانش و اطلاعات در چارچوب قوانین و اصول اخلاقی اسلام و پرهیز از بخل و تنگنظری در این امر را بر خود فرض میدانیم.
تکریم مخاطبان، کارکنان و ذینفعان: بر مبنای تأکید سنن و تشریع الهی بر لزوم حفظ کرامت انسانی در هر نوع فعالیت اجتماعی، تکریم و پاسداشت منزلت مخاطبان، کارکنان و سایر ذینفعان را بر خود فرض میدانیم.
با اتکال به خداوند متعال و استعانت از حضرت بقیةاللّهالاعظم (عج)، سازمان ملی بهرهوری ایران در افق 1405 هجری شمسی موثرترین نهاد تنظیمگر هوشمند و همافزا با دستگاههای حاکمیتی کشور در حوزه بهرهوری خواهد بود. سازمان در افق چشمانداز واجد ویژگیهای ذیل میباشد:
سازمانی پیشرو، چابک و تمدنساز در زیستبوم حکمرانی کشور و تنظیمگر موثر بهرهوری نظامات کلیدی و زنجیرههای ارزش در راستای افزایش رقابتپذیری ملی؛
دارای شبکه مشاوران و متخصصان توانمند، کارا و موثر در ارائه خدمات مشاوره به بخش حاکمیتی، عمومی و خصوصی؛
موفق در استقرار چرخه بهرهوری در تمامی دستگاههای دولتی در سطح ملی و استانی؛
بازوی موثر نظام حکمرانی کشور در تحقق رشد اقتصادی هدف از محل بهرهوری؛
محور بزرگترین و توانمندترین شبکه ملی بهرهوری در آسیا که علاوه بر ایجاد موثر حرکت ملی بهرهوری برای کشورهای آسیایی نیز الهامبخش است.
0 نظر