کتاب رابطه مدیریت فرایندها و استاندارد ISO 9001 2015 به قلم سید احمد دلیری و محمد رمضانی، ابتدا مدیریت فرایند و ایزو 9001 را معرفی کرده و سپس رابطه این دو را به صورت یک به یک و دقیق مورد مطالعه و بررسی قرار میدهد.
آنچه در این کتاب میآموزید:
- مدیریت فرایند و ایزو کجاها هم پوشانی دارند؟
- مدیریت فرایند چه کمکی میتواند به ایزو بکند؟
- مدیریت فرایند و ایزو هر کدام چه ضعفهایی دارند؟
- مدیریت فرایند چه طور از شکست استقرار ایزو جلوگیری میکند؟
- چطور از هر دوی این تکنیکها در سازمان یا در کسب و کار استفاده کنید تا نتایج بهتری به دست بیاورید؟
پس از مطالعه کتاب رابطه مدیریت فرایندها و استاندارد ISO 9001 2015 از شما انتظار میرود بتوانید تصمیم بگیرید:
- در سازمانشان اول کدام مدیریت فرایند را پیادهسازی کنند یا ایزو.
- اگر یکی را پیادهسازی کردند چطور از آن یکی کمک بگیرند که بتوانند نتیجه بهتری به دست بیاورند. مثلا اگر ایزو را استقرار دادند حالا چطور با مدیریت فرایند بیایند آن را کاملتر کنند تا بتوانند دستاوردهای بهتری داشته باشند.
در دو پیوست کتاب نیز ماتریس مقایسهای برای مقایسه مراحل اجرایی هر دو با هم و همچنین برای مقایسه بندهای ایزو را با فعالیتهایی که در چرخه مدیریت فرایند انجام میشود تهیه شده است تا هم مطالب را دستهبندی شده و هم در یک تصویر بزرگ یکپارچه ببینید و از این طریق بتوانید تصمیم بهتری را برای استقرار مدیریت فرایند و یا ایزو اتخاذ نمایید.
در بخشی از کتاب رابطه مدیریت فرایندها و استاندارد ISO 9001 2015 میخوانیم:
از ایزو استفاده میکنیم برای اینکه کیفیت محصولاتمان را تضمین نموده و بتوانیم برای ارائه محصولات و خدماتمان یک نظام و الگو ایجاد کنیم.
در واقع ایزو رویهها و جریانهای انجام کار ما را تحت عنوان قالبهای مختلف مثل روشهای اجرایی و دستورالعمل، مستند میکند و به ما کمک میکند از این به بعد وقتی میخواهیم همان محصول را تولید کنیم از همان روش اجرایی استفاده کنیم. این منجر میشود به این که ما بتوانیم یک نظم و ثباتی در کارمان ایجاد کنیم و برای تولید یک محصول از چند روش مختلف با سعی و خطاهایمان استفاده نکنیم یعنی فعالیتهایمان سلیقه محور نباشد.
با کمرنگتر کردن سلیقه محوری، میتواند تضمین کند که وقتی ما یک بار محصول با کیفیت تولید کردیم دفعه دوم همان کارها را تکرار خواهیم کرد و باز هم محصولمان کیفیت محصول اول را خواهد داشت و این طور نباشد که یک بار محصولمان خوب است و کیفیت مناسبی دارد ولی در تولید بعدی این اتفاق نمیافتد.
همچنین ایزو یک ابزاری برای بررسی میزان پیشرفت در رعایت کیفیت و جلب رضایت مشتریهاست. خوب وقتی ما بتوانیم کیفیت محصولمان را حفظ کنیم و این کیفیت را روز به روز بهبود بدهیم منجر به جلب رضایت مشتری میشود چون ما داریم از مشتری نیازسنجی میکنیم و از او بازخورد میگیریم و آن بازخوردها را در روندهای اجرایی مان پیادهسازی میکنیم تا بتوانیم محصولات با کیفیتتری را ارائه بدهیم.
ضمن با توجه به اینکه ما جریانهای کاری مشخص کردیم برای این جریانهای کاری شاخصها را طراحی و تعیین میکنیم این شاخصها به ما کمک میکند ما بتوانیم اندازه کیفیت محصولاتمان را به دست بیاوریم و بتوانیم آن را روز به روز بهتر کنیم و بهبود بدهیم. این استاندارد تقریبا شامل کلیه مواد مربوط به تکنولوژی میگردد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: فرایند چیست؟
فصل دوم: ایزو 9001-2015
فصل سوم: مقایسه ایزو و مدیریت فرایند
پیوست: ماتریس مقایسه ایزو و مدیریت فرایند
این کتاب در "3" فصل و "64" صفحه نگارش شده و توسط انتشارات "کلید آموزش" چاپ گردیده است.
نویسندگان:
سید احمد دلیری، محمد رمضانی
0 نظر