تجاری سازی ایده ها
شکل گیری دانش بنیان ها با یک جرقه اولیه دانش بوده که از دل فعالیت پژوهش دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی خارج و توسط افرادی مطرح می شود.
شکل گیری دانش بنیانها با یک جرقه اولیه دانش بوده که از دل فعالیت پژوهش دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی خارج و توسط افرادی مطرح می شود. اصطلاحاتی همچون فناوری نوین، نانو، دانش بنیان و… واژگانی هستند که این روزها در بخش تولید زیاد مورد استفاده قرار میگیرند. معمولاً تعریف این شرکتها با دو گروه نانویی و فناوری نوین اشتباه گرفته میشود که ممکن است در نوع سیاست گذاری، حمایت، برداشت و نوع انتظاراتی که مسئولان اقتصادی کشور میتوانند داشته باشند ایجاد چالشهایی کند.
شرکتهای دانش بنیان از دل دانشگاهها و پژوهشگاهها و بر اساس فناوری شکل گرفته در مراکز علمی و تحقیقاتی بیرون می آیند. این مراکز میتوانند تا حد بسیار زیاد محصول دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور باشند و بخشی هم وابسته به شرکتهای بزرگ هستند یا پارکهای علمی و فناوری که واحد R&D (تحقیق و توسعه) دارند. به این ترتیب وابستگی به مراکز علمی و رسمی کشور ندارند.
ممکن است یک شرکت بزرگ در حوزه هواپیماسازی باشد یا در حوزه انرژی فعالیت داشته باشد. یا شرکتی بزرگ در حوزه کشاورزی و دامپروری فعالیت کند. آنها واحدهای تحقیق و توسعه بزرگ دارند و خودشان انستیتو یا دپارتمانهایی را برای تحقیقات راه اندازی کرده اند.
: آنها میتوانند پیشرو در ایجاد کردن شرکتهای دانش بنیان باشند. اما اساساً نتیجه تحقیقات باید در دسترس باشد چه از طریق دانشگاه و پژوهشگاهها و چه واحدهای تحقیق و توسعه شرکتهای بزرگ. این نتیجه تحقیقات از سوی افرادی تجاری سازی میشوند. پس ما دانشی را در اختیار گرفتیم و باید جدید هم باشد قبل از این هم در کشور ما به صورت مشخص و هدفمندی تجاری سازی نشده، این دانش هسته اولیه شرکت دانش بنیان میشود.
از ایده تا محصول
با حمایت از مراکز تحقیقاتی کشور مانند پارکهای علمی و فناوری که امروز محلی برای این افراد که ایدههای خود را مطرح میکنند هستند، مراکز رشد فناور معمولاً در مراکز دانشگاهی رشد کمی دارند. در ادامه خانههای نوآوری که نمونههای آن به شکلهای متعدد در کشور وجود دارد، مجموعههایی هستند که از این افراد که هسته فناور را شکل میدهند حمایت و غربالگری میکنند.تسهیلات در اختیار آنها گذاشته شده و فضایی را به این مجموعههای فناور اختصاص میدهند.
به جهت استقرار این مجموعهها، غربالگری انجام میشود و ایدههای خوب و ناب جدا شده و در ادامه روی آنها سرمایه گذاری میشود که در نهایت این فعالیتها منجر به تولید محصول میشود.
دانش بنیانها و جرقه اولیه یک دانش
این شرکتها ابتدا در قالب فردی است مانند فعالیتی که ممکن است از سوی استادی با دانشجو خود باشد که در ادامه به شرکت تبدیل شده و محصولات را به بازار عرضه میکنند. در ادامه مجوزهای لازم را میگیرند و به جذب نیروی انسانی پرداخته و سرمایه گذاری میکنند و طبیعتاً بالغ و بالنده میشود.
شروع کار با یک جرقه اولیه دانش بوده که از دل فعالیت پژوهشی دانشگاهی و پژوهشگاهی خارج و توسط افرادی مطرح شده و از سوی دولت و بخش خصوصی حمایت میشود. به این ترتیب، این نوع شرکت را برپا کرده و خدمات خود را تجاری میکند.
دانش بنیانها بر اساس تجارت مانند فروش نفت یا بنگاه داری و… شکل نگرفته اند و بر پایه علم و دانش بوده و منجر به سودآوری در تجارت میشوند.
منبع:
https://kasbokarnews.ir
0 نظر