هدف اصلی از اعطای چنین جوایزی در حوزه بهرهوری و تعالی، ایجاد انگیزش و فضای رقابتی بین فعالان این زیستبوم است
مدیر امور مشاوره و اعتبارسنجی جوایز سازمان ملی بهرهوری در اختتامیه جایزه ملی تعالی نگهداری گفت همه جوایز مرتبط با بهرهوری باید از سازمان ملی بهرهوری ایران تاییدیه داشته باشند که تاکنون فقط ۶ جایزه موفق به کسب این اعتبار شدهاند.
اختتامیه ششمین دوره جایزه ملی تعالی نگهداری ایران با حضور جعفر عینعلی مدیر امور مشاوره و اعتبارسنجی جوایز سازمان ملی بهرهوری ایران، مجید عمیدپور رئیس پژوهشگاه نیرو، سعید رمضانی رئیس هیات مدیره انجمن نگهداری و مدیریت داراییهای ایران، نوید نصر دبیر انجمن نگهداری و مدیریت داراییهای ایران و جبارعلی ذاکری رئیس کمیته علمی جایزه ملی تعالی نگهداری برگزار شد. مدیر امور مشاوره و اعتبارسنجی جوایز سازمان ملی بهرهوری ایران در این همایش، با بیان اینکه بر اساس مصوبات و ابلاغیههای قبلی دولت و سازمان اداری و استخدامی کشور، همه جوایز مرتبط با بهرهوری در کشور باید از سازمان ملی بهرهوری ایران تاییدیه داشته باشند، اظهار کرد: با توجه به اینکه هدف اصلی از اعطای چنین جوایزی در حوزه بهرهوری و تعالی، ایجاد انگیزش و فضای رقابتی بین فعالان این زیستبوم است، این فرآیند در نهایت منجر به ارتقای کیفیت محصولات و خدمات خواهد شد و نفع اصلی آن به همه جامعه تسری مییابد. در واقع چنین جوایزی، الگوسازی برای شرکتهایی است که در یک صنعت خاص فعالیت میکنند. عینعلی افزود: شرکت در چنین جوایزی باعث میشود که با حضور ارزیابها در مجموعهها، بسیاری از ایرادات مشخص و اعلام شود تا ما در جهت رفع آنها حرکت کنیم؛ این در حالی است که بسیاری از این ایرادات به چشم خود ما نمیآیند. وی تصریح کرد: جوایز در حوزه بهرهوری معمولاً در دو دسته ملی و بخشی هستند. این جوایز عمدتاً در دو حوزه «بهرهوری و تعالی» و «موضوعات تخصصی» تعریف میشود که موضوعات تخصصی شامل مواردی مانند نگهداری و تعمیرات، منابع انسانی، محیط زیست، مدیریت دانش، انرژی و سلامت میشود. مدیر امور مشاوره و اعتبارسنجی جوایز سازمان ملی بهرهوری ایران اظهار داشت: حدود ۷۰ درصد درخواستهای دستگاهها برای برگزاری جوایز، در مرحله اول رد میشود چراکه الزامات مورد تأیید سازمان ملی بهرهوری ایران را ندارند. سطح جوایز باید به گونهای باشد که این اطمینان را بدهد که حداقل ۲ درصد از صنایع بزرگ و یک درصد از صنایع کوچک و متوسط بتوانند در آن جایزه شرکت کنند. عینعلی ادامه داد: تاکنون فقط ۶ جایزه موفق شدند از سازمان ملی بهرهوری ایران اعتبار لازم را بگیرند که عبارتند از: جایزه بهرهوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، جایزه ملی تعالی و پیشرفت، جایزه ملی تعالی سازمانی، جایزه مدیریت دارائیهای فیزیکی، جایزه ملی تعالی نگهداری ایران و جایزه ملی لجستیک و زنجیره تامین. مدت اعتبار این جوایز اگر به صورت کامل اخذ شده باشد، دو ساله و اگر به صورت مشروط اخذ شده باشد، یک ساله است.
برقراری ارتباط دادهای و نرمافزاری در ساخت تجهیزات از سوی شرکتهای دانشبنیان
سعید رمضانی رئیس هیات مدیره انجمن نگهداری و مدیریت داراییهای ایران با تاکید بر استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان گفت: ارتباط دادهای و نرمافزاری در ساخت تجهیزات مهم است که باید از سوی این شرکتها صورت گیرد. وی افزود: بحثی که در کشور مهم است نگهداشت نوآوری در بهرهوری است. باید به طرق مختلف، بهرهوری را در حوزه داراییها از طریق نوآوری افزایش دهیم. رمضانی ادامه داد: مطالبه سازمان ملی بهرهوری و معاون رئیسجمهور از شرکتهای دولتی و خصوصی، نگهداری از داراییها از طریق نوآوری است. اینکه چه کسی میتواند برای نگهداری از تجهیزات خلق نواوری انجام دهد مهم است. نوآوری از طریق تخریب خلاق، سیستمهای نابهره ور را از بین میبرد. رئیس هیات مدیره انجمن نگهداری و مدیریت داراییهای ایران گفت: نوآوری از سوی شرکتهای دانشبنیان نیز اهمیت دارد. باید سیاستگذاری کنیم تا ظرفیت و سرمایههای این شرکتها در حوزه دارایی را به کار گیریم. وی تاکید کرد: نگهداشت تجهیزات باید اقتصادی شود؛ کشوری که مردم آن از نگهداری کردن، پول به دست نیاورند، از خراب شدن و تعمیر پول درمیآورند. رمضانی همچنین درباره همکاری شرکتهای دانشبنیان گفت: باید این شرکتها حمایت خود را داشته باشند؛ چراکه ارتباط دادهای و نرمافزاری در ساخت تجهیزات مهم است.
منبع:
https://www.npo.gov.ir
0 نظر