مدل سازی فرآیندهای کسب و کار به یک اولویت بالا برای مدیران و تحلیلگران تجاری تبدیل شده است، زیرا در سازمانها تاکید زیادی برای مستند سازی، درک و بهبود فرآیندهای کسب و کار وجود دارد. فرایندهای به خوبی مستند شده و کارآمد برای عملکرد صحیح یک تیم ضروری است و به تمرکز کارکنان بر روی یک هدف مشترک کمک میکنند.
در این محتوا نحوه شناسایی و احصاء فرایند، از طریق مصاحبه ارائه میگردد.
بکارگیری روش یا چارچوب مناســب از مهمترین عوامل موثر در موفقیت یک پروژه مدیریت فرایندهای کســب و کار محسوب میشود. در این محتوا چارچوبها و روشهای شناخته شده در دنیا برای استقرار BPM معرفی میشود.
رابطه بین فرایند و ساختار سازمان در شرکتهای آینده نه تنها دارای ابعاد گستردهای است بلکه با خود تبعات وسیعتری به دنبال خواهد داشت. در این محیط پویا، سازمانی موفق است که ضمن تحقق سایر شرایط، مناسبترین ساختار را با توجه به اهداف و تواناییهای خویش بکار گیرد و با در نظر گرفتن منابع و توانمندیهای خود، به دنبال تولید خروجیهای متناسب با نیازهای مشتری باشد تا با استمرار در این روش، منجر به ارزش افزوده پیوسته شود.
اســتراتژی رفتار بلند مدت اســت که به واســطه فرایندها و با تعیین مجموعهای از اقدامات هماهنگ و همسو با ســازمان، منجر به تحقق هدف و دستیابی به خروجی مد نظر سازمان میشود.
اولین گام در اجرای هر تکنیک مدیریتی همراه سـاختن سـازمان و بهرهمندی از حمایت مدیریت ارشـد است. جهتگیری مدیران و کارکنان یک سازمان بسیار وابسته به نگرش و باور مدیریت ارشد سازمان است. در صورتیکه مدیر ارشد سازمان موافق با اجرای مدیریت فرایندهای کسـب وکار باشد و باور داشته باشد که اجرای این تکنیک نتایج و دستاوردهای خوبی برای سازمان دارد، ســایر مدیران و کارکنان نیز اجرای این تکنیک را میپذیرند.
چارچوبهای فرآیند فهرست تمامی فرآیندهای کلیدی انجامشده در یک سازمان هستند که به صورت سلسله مراتبی گروهبندی شدهاند تا نشان دهند که چگونه به یکدیگر مرتبط هستند و به منظور مدیریت فرایند استفاده میشوند. در اینجا ما شرح کاملی بر چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) در APQC را ارائه و سپس چارچوبهای طبقهبندی فرایند بین صنعتی یا Cross Industry PCF و چارچوب طبقهبندی ویژه هر صنعت یا Industry Specific PCF را در قالب فایل Excel خدمت شما ارائه میدهیم.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) علوم زندگی (دارویی) ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) حوزه انرژی (برق، گاز، آب و فاضلاب) ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) حوزه خرده فروشی ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) صنعت مخابرات ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) بیمه اموال و خسارت ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) بیمه سلامت ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) حوزه نفتی پاییندستی ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) حوزه نفتی بالادستی ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) شهرداریها ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) آموزشی ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) ارائهدهندگان خدمات سلامت ارائه شده است.
SIPOC، از حروف اول کلمات Suppliers (تامین کنندگان)، Inputs (ورودیها)، Process (فرآیند)، Outputs (خروجیها) و Customer (مشتری) تشکیل شده است. این ابزار، ورودیها و خروجیهای یک یا چند فرآیند تجاری را در یک جدول خلاصه کرده و آنها را از ابتدا تا انتها به صورت بصری مستندسازی میکند.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) صنعت تولید، توزیع و پخش محصول ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) صنعت تولیدکننده تجهیزات الکترونیکی ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) صنعت ارتباطات ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص برای شناسایی و طبقهبندی فرایند مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) صنعت بانکداری ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) صنعت هوافضا و دفاعی ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) صنعت هواپیمایی ارائه شده است.
در APQC علاوه بر چارچوب بین صنعتی (Cross Industry) طبقهبندی فرایند، چارچوبهای خاص مختص هر صنعت نیز ارائه شده است که در این محتوا چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) صنعت خودروسازی ارائه شده است.
PCF یا Process Classification Framework بین صنعتی (cross industry) عمومیترین PCF است و میتوان آن را در هر سازمانی اعمال کرد.
در این مطلب به تعریف چارچوب طبقهبندی فرآیند APQC میپردازیم و سپس در خصوص اینکه PCF چه چیزی نیست و چرا سازمانها از PCF استفاده میکنند؛ توضیحاتی را ارائه میدهیم.
چارچوبهای فرآیند فهرست تمامی فرآیندهای کلیدی انجامشده در یک سازمان هستند که به صورت سلسله مراتبی گروهبندی شدهاند تا نشان دهند که چگونه به یکدیگر مرتبط هستند. در اینجا ما مقدمهای بر چارچوب طبقهبندی فرایند (PCF) در APQC را خدمت شما ارائه میدهیم.